Vluchtelingendag echt succes !

Wereld-Delen ging bij gelegenheid van de internationale vluchtelingendag op uitstap naar Planckendael. Er waren 71 personen vooraf ingeschreven en de dag zelf konden we met 59 betalende deelnemers (hele kleine kinderen niet meegeteld want gratis) de dierentuin binnen stappen. Ziekte en ongeval waren de oorzaak van de afblijvers.

Bijna twee derde van de deelnemers waren mensen van vreemde herkomst, en deze hadden bijna allemaal met een vluchtelingenverleden. Een aantal bewoners van een Liers LOI nam ook deel aan de uitstap. Zij vonden de reden van de uitstap wel bijzonder en leuk. De briefjes met uitleg gingen steevast in hun zak om hen niet te verliezen.

Logisch dat in de dierentuin groepjes werden gevormd. Ieder kon ook weer huiswaarts gaan wanneer dat best paste. Voor de ouderen, die wat minder goed te been waren, was dat een goede regeling. Anderen spraken af en gingen in groepjes huiswaarts na een dik gevulde dag. Eén verzuchting: we hebben lang niet alles gezien!